Kókuszos finomságok, természetesen.

Kókusz Gasztronauta

Kókusz Gasztronauta

Pirítósra

2016. március 13. - Kókusz Gasztronauta

Többféle kenyeret is sütöttünk már együtt, itt az ideje, hogy kenjünk is rá valamit! És lassan eljön a medvehagyma szezonja is (én már vásároltam idén), ezért ezt az értékes növényt fogjuk alapanyagként felhasználni. A tavaszi méregtelenítés csodaszere ez a karakteres ízű finomság: tisztítja a gyomrot, a veséket és a vért, és ólommentesítő hatása van. Vírus- és baktériumölő ereje nagyságrendekkel nagyobb a fokhagymáénál. Tökmaggal, kendermagliszttel és az elmaradhatatlan kókuszolajjal tesszük még táplálóbbá.

 

Hozzávalók

150g kókuszolaj
2 marék darált tökmag
1 tk kendermagliszt
1 tk Himalaya só
1/2 tk őrölt fekete bors
1 marék medvehagyma
1 fokhagyma

kokuszgasztronauta-piritosra.jpg

Tipp: Tartsuk szobahőmérsékleten a kókuszos krémünket, így könnyebben lesz kenhető és még a reggeli rántottánk alá, mint zsiradék, is használhatjuk.

Elkészítés


A medvehagymát és a fokhagymát vágjuk apró darabokra, a tökmagot daráljuk le. Tegyük bele őket egy üvegtálba és adjuk hozzájuk a fűszereket. A kókuszolajat olvasszuk fel és öntsük rá a fűszerkeverékünkre, majd keverjük össze és rakjuk félre hűvös helyre. Ha megszilárdult már kenhetjük is a friss pirítósunkra!

 

Nature Cookta bevásárlólista:
Kókuszolaj
Rózsaszín Himalaya só
Kendermagliszt

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszgasztronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr758472852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása