Kókuszos finomságok, természetesen.

Kókusz Gasztronauta

Kókusz Gasztronauta

Valami lila

2016. március 20. - Kókusz Gasztronauta

Virágot a tündérek esznek. Tehát Te is! 

Sok növény virága ehető, főleg édességként vagy szörpként szokás elkészíteni. Most virágzik az ibolya, amelynek számos gyógyhatása ismert, csemegeként fogyasztva pedig igen finom. Keress olyan helyet, ahol biztosan védett a növény a szennyeződésektől, és illatos ibolyát szedjél! Az illat élménye gasztronómiailag is fontos, illetve így abban is biztos lehetsz, hogy nem védett virágot tépsz le. Az alábbi kandírozott változat jól elkészítve sokáig eláll, ajándéknak is kiváló. Csendben megjegyzem, hogy az ókorban szerelmi bájitalnak használták az ibolya esszenciáját...
Hozzávalók

Ibolya virága
Kókuszreszelék
Porxukor
Xukor
valami-lila.jpg
Tipp: Ezt a pitetészta receptet felhasználhatjuk más töltelékkel, például idény szerinti gyümölcsökkel is. Csak arra figyeljünk, hogy a tészta és a gyümölcs közé szórjunk útifűhéj-mandulaliszt keveréket, hogy felszívja a felesleges nedvességet. A pikánsabb ízvilágért ízesítsük a gyümölcsöket fahéjjal és ánizzsal.
Elkészítés

A szárról gondosan szedegessük le a virágokat, majd egy kis üvegcsét az alábbiak szerint töltsünk meg: egy réteg xukor és porxukor, majd kókuszreszelék és a gyönyörű lila virág.
Ezt addig ismételjük amíg az üveg meg nem telik. A végén zárjuk le és pár mozdulattal rázzuk össze. Pár naponta érdemes felbontani és megkeverni, utántölteni xukorral a virág folyadékvesztése miatt (kandírozzuk).
Nature Cookta bevásárlólista:
Ibolya virága
Kókuszreszelék
Porxukor
Xukor

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszgasztronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr868506910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása