Kókuszos finomságok, természetesen.

Kókusz Gasztronauta

Kókusz Gasztronauta

Pizzatészta

2016. április 24. - Kókusz Gasztronauta

Mindenki kedvence otthon elkészítve! Ráadásul titokban még roppant egészséges is. Gluténérzékenyeknek, cukorbetegeknek egyaránt ajánlom. A mandulaliszt fontos ásványi anyagokat tartalmaz, és telítetlen zsírsavakban gazdag. A lenmag- és a szezámmagliszt ideális táplálék vegetáriánusoknak, mivel magas a fehérjetartalmuk. Készítsd el a pizzára a paradicsomszószt is - egyszerűbb, mint gondolnád.

Hozzávalók:

15 dkg mandulaliszt
15 dkg lenmagliszt
15 dkg szezámmagliszt
2 ek olivaolaj
4 tojás, 1 dl víz, 1 kk só
1 kk sütőpor
1-1 tk bazsalikom és
oregánó

Paradicsomszósz:
1 kis fej vöröshagyma
3 közepes paradicsom
1 ek olivaolaj
1 tk bazsalikom
2 tk oregánó
1 tk só
1/2 tk orölt feketebors

kokuszgasztronauta-pizzateszta.jpg

Tipp: Egész vékonyra nyújtva majd kisütve a tészta szuper előétel lehet fokhagymás olivaolajjal vagy különféle mártogatósokkal. Sózzuk még durvára darált sóval, az ízek fokozásáért!

 

Először a paradicsomszószt készítjük el: a vöröshagymát és a paradicsomot vágjuk apró darabokra és egy botmixerrel pépesítsük. Adjuk hozzá a fűszereket és az olivaolajat majd keverjük jól össze és tegyük hűtőbe.
A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük el a fűszerekkel majd adjuk hozzá a felvert tojásokat, a vizet és az olajat. Gyúrjuk össze a tésztát majd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk bele úgy, hogy körülbelül 1 cm. vastagságú legyen. A tésztát formálhatjuk kerekre is, ebben segít ha benedvesítjük a kezünket. Előmelegített, 160 fokos sütőben süssük 10 percig, majd vegyük ki és kenjük meg a paradicsomszósszal és tegyük rá a tetszés szerinti feltétünket. Helyezzük vissza a sütőbe és süssük még 5-6 percig.

Natur Cookta bevásárlólista:

Mandulaliszt
Lenmagliszt
Szezámmagliszt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszgasztronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr868658652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása