Mindenki kedvence otthon elkészítve! Ráadásul titokban még roppant egészséges is. Gluténérzékenyeknek, cukorbetegeknek egyaránt ajánlom. A mandulaliszt fontos ásványi anyagokat tartalmaz, és telítetlen zsírsavakban gazdag. A lenmag- és a szezámmagliszt ideális táplálék vegetáriánusoknak, mivel magas a fehérjetartalmuk. Készítsd el a pizzára a paradicsomszószt is - egyszerűbb, mint gondolnád.
Hozzávalók:
15 dkg mandulaliszt
15 dkg lenmagliszt
15 dkg szezámmagliszt
2 ek olivaolaj
4 tojás, 1 dl víz, 1 kk só
1 kk sütőpor
1-1 tk bazsalikom és
oregánó
Paradicsomszósz:
1 kis fej vöröshagyma
3 közepes paradicsom
1 ek olivaolaj
1 tk bazsalikom
2 tk oregánó
1 tk só
1/2 tk orölt feketebors
Tipp: Egész vékonyra nyújtva majd kisütve a tészta szuper előétel lehet fokhagymás olivaolajjal vagy különféle mártogatósokkal. Sózzuk még durvára darált sóval, az ízek fokozásáért!
Először a paradicsomszószt készítjük el: a vöröshagymát és a paradicsomot vágjuk apró darabokra és egy botmixerrel pépesítsük. Adjuk hozzá a fűszereket és az olivaolajat majd keverjük jól össze és tegyük hűtőbe.
A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük el a fűszerekkel majd adjuk hozzá a felvert tojásokat, a vizet és az olajat. Gyúrjuk össze a tésztát majd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk bele úgy, hogy körülbelül 1 cm. vastagságú legyen. A tésztát formálhatjuk kerekre is, ebben segít ha benedvesítjük a kezünket. Előmelegített, 160 fokos sütőben süssük 10 percig, majd vegyük ki és kenjük meg a paradicsomszósszal és tegyük rá a tetszés szerinti feltétünket. Helyezzük vissza a sütőbe és süssük még 5-6 percig.
Natur Cookta bevásárlólista:
Mandulaliszt
Lenmagliszt
Szezámmagliszt