Kókuszos finomságok, természetesen.

Kókusz Gasztronauta

Kókusz Gasztronauta

Mogyorókrémes muffin

2016. június 05. - Kókusz Gasztronauta

Egy energiabombával indítjuk a hetet. A datolya igazi szupergyümölcs: magas természetes cukortartalma miatt kiváló alapanyaga a süteményeknek is. Sőt minél tovább tároljuk a hűtőben, annál tovább szárad és a természetes kristályosodási folyamat hatására nő a cukortartalma.  A datolya értékes ásványianyag forrás: kalciumot, magnéziumot, B-vitamint, rezet, foszfort, káliumot, cinket és vasat is tartalmaz. Felhasználás előtt mossuk meg.

Hozzávalók:


150g kókuszliszt
3 ek mandulaliszt
30g kókuszreszelék
50g datolya
1 db körte lereszelve
3 db tojás
2-3 ek xukor
1/2 csomag sütopor
2 ek natur kakaópor
2 ek kókuszolaj
40g étcsokoládé durvára vágva
Mogyorókrém

 

 

kokuszgasztronauta-mogyorokremes-muffin_1.jpg

Tipp: A muffin közepébe a mogyorókrém mellé tehetünk egy-egy szem mogyorót vagy akár egy darab körtét.

 

Elkészítés


A száraz hozzávalókat keverjük el, majd egy másik tálba verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a xukrot, a reszelt körtét, a ledarált datolyát és a feldarabolt étcsokoládét. Keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat, adjuk hozzá lassanként a felolvasztott kókuszolajat és készítsük elő a formákat. A formákat először félig töltsük meg a tésztával, majd rakjunk bele egy kiskanálnyi mogyorókrémet és borítsuk be a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig, úgy 25 percen keresztül. Ha kihűlt kanalazzunk egy kis mogyorókrémet a muffin tetejére és díszítsük kókuszreszelékkel. Tégy mellé friss gyümölcsöt.

Nature Cookta bevásárlólista:

Kókuszliszt
Mandulaliszt
Xukor Zéró
Kakaópor
Kókuszolaj

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszgasztronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr18781608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása