Egy energiabombával indítjuk a hetet. A datolya igazi szupergyümölcs: magas természetes cukortartalma miatt kiváló alapanyaga a süteményeknek is. Sőt minél tovább tároljuk a hűtőben, annál tovább szárad és a természetes kristályosodási folyamat hatására nő a cukortartalma. A datolya értékes ásványianyag forrás: kalciumot, magnéziumot, B-vitamint, rezet, foszfort, káliumot, cinket és vasat is tartalmaz. Felhasználás előtt mossuk meg.
Hozzávalók:
150g kókuszliszt
3 ek mandulaliszt
30g kókuszreszelék
50g datolya
1 db körte lereszelve
3 db tojás
2-3 ek xukor
1/2 csomag sütopor
2 ek natur kakaópor
2 ek kókuszolaj
40g étcsokoládé durvára vágva
Mogyorókrém
Tipp: A muffin közepébe a mogyorókrém mellé tehetünk egy-egy szem mogyorót vagy akár egy darab körtét.
Elkészítés
A száraz hozzávalókat keverjük el, majd egy másik tálba verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a xukrot, a reszelt körtét, a ledarált datolyát és a feldarabolt étcsokoládét. Keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat, adjuk hozzá lassanként a felolvasztott kókuszolajat és készítsük elő a formákat. A formákat először félig töltsük meg a tésztával, majd rakjunk bele egy kiskanálnyi mogyorókrémet és borítsuk be a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig, úgy 25 percen keresztül. Ha kihűlt kanalazzunk egy kis mogyorókrémet a muffin tetejére és díszítsük kókuszreszelékkel. Tégy mellé friss gyümölcsöt.
Nature Cookta bevásárlólista:
Kókuszliszt
Mandulaliszt
Xukor Zéró
Kakaópor
Kókuszolaj