Hozzávalók
2 nagy sárgarépa
2 tojás
1 csésze kókuszliszt
1 csésze kókuszcukor
1 csésze kókuszzsír
1/2 csésze tápióka keményítő
1 tk vaníliarúd magja
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
Csipet só
1 csésze étcsokoládé
1/2 csésze mogyoró vagy dió
Tipp: Miután kihűltek a sütik, helyezzük őket egy kapcsos üvegbe vagy fémdobozba, így akár egy hétig is eláll, ha addig el nem fogy. :)
Elkészítés
A száraz alapanyagokat és a fűszereket keverjük el egy tálban, majd adjuk hozzá a felolvasztott kókuszzsírt, a felvert tojásokat és a lereszelt sárgarépát. Az étcsokoládét, a diót vagy a mogyorót aprítsuk durva darabokra majd ezt is adjuk hozzá a tésztához és gyúrjuk jól össze. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra és egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral. Vegyünk egy kis tésztát és nedves kézzel formáljunk közepes méretű golyót belőle, majd egy kicsit lapítsuk ki. Helyezzük rá a tepsire a kis cipókat és 15-20 perc alatt süssük készre őket