Kókuszos finomságok, természetesen.

Kókusz Gasztronauta

Kókusz Gasztronauta

Répás süti

2016. június 10. - Kókusz Gasztronauta

Hozzávalók

2 nagy sárgarépa
2 tojás
1 csésze kókuszliszt
1 csésze kókuszcukor
1 csésze kókuszzsír
1/2 csésze tápióka keményítő
1 tk vaníliarúd magja
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
Csipet só
1 csésze étcsokoládé
1/2 csésze mogyoró vagy dió

 

kokuszgasztronauta-repas-suti.jpg

Tipp: Miután kihűltek a sütik, helyezzük őket egy kapcsos üvegbe vagy fémdobozba, így akár egy hétig is eláll, ha addig el nem fogy. :)

Elkészítés

 

A száraz alapanyagokat és a fűszereket keverjük el egy tálban, majd adjuk hozzá a felolvasztott kókuszzsírt, a felvert tojásokat és a lereszelt sárgarépát. Az étcsokoládét, a diót vagy a mogyorót aprítsuk durva darabokra majd ezt is adjuk hozzá a tésztához és gyúrjuk jól össze. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra és egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral. Vegyünk egy kis tésztát és nedves kézzel formáljunk közepes méretű golyót belőle, majd egy kicsit lapítsuk ki. Helyezzük rá a tepsire a kis cipókat és 15-20 perc alatt süssük készre őket

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszgasztronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr68798824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása