Kókuszos finomságok, természetesen.

Kókusz Gasztronauta

Kókusz Gasztronauta

Epermousse

2016. augusztus 26. - Kókusz Gasztronauta

Hozzávalók

 

2 dl kókuszvelő sűrítmény
6-8 szem eper
3 tk útifű maghéj
3 ek xukor
1 ek apróra vágott citromfű
1-2 ek mák
1-2 ek puffasztott quinoa

 

epermousse_1.jpg

Tipp: Bármilyen szezonális gyümölccsel és csokoládéval is készítheted. 80g felolvadztott csokoládét keverj össze a felvert kókuszkrémmel és készen is van a csokikrém.

 

Elkészítés

 

Egy tálba verjük habosra a kókuszvelőt, majd tisztítsuk meg az epret és turmixoljuk le. Az eperpüréhez adjuk hozzá a xukort, a felaprított citromfuvet és az útifű maghéjat, majd az egészet jól keverjük el. Dolgozzuk össze a kókuszkrémmel, míg egynemű nem lesz.
A desszert összeállítása: Egy tisztított pohár aljába rakjunk felkarikázott epret, szórjuk meg mákkal, majd jöhet egy réteg eperkrém. A következő egy réteg  puffasztott quinoa és ismét az eperkrém.
A végén díszíthetjük eperrel, eperdzsemmel, csokoládé vagy kókuszreszelékkel.

 

Nature Cookta bevásárlólista:

Xukor Zéró
Útifu maghéj
Aroy-D kókusztej
(suru része)

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszgasztronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr7611654368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása