Hozzávalók
7 dkg szezámmagliszt
7 dkg tökmagliszt
3 dkg lenmagliszt
3 dkg napraforgóbél liszt
4 dkg szezámmag
1 tk. szolomagpor
1 tk. kendermagpor
1/2 csomag sütopor, 1 tk. Himalaya só
1 gerezd zúzott fokhagyma
Friss zöldfuszerek- elhagyható
2 db tojás, 1,5 dl hideg víz
4 ek. kókuszolaj
Tipp: A kész kenyeret tárold hűtőszekrényben vagy légmentesen záródó edényben, így 4-5 napig is eláll.
Elkészítés
A száraz hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat és a hideg vizet. Ízesítjük sóval, zúzott fokhagymával és a felaprított zöldfűszerekkel. A kókuszolajat felolvasztjuk és lassan, kis adagonként folyamatos keverés mellett a masszához csorgatjuk, majd alaposan összekeverjük.
Bélelj ki egy téglalap alakú sütőformát sütőpapírral (vagy használj szilikonos sütőformát), simítsd bele a tésztát és
takard le alufóliával.
Ezután előmelegített, 180 fokos sütőben süsd 25-30 percig, mikor már nem lötyög a tészta, vedd le az alufóliát és süsd még 10 percig, amíg kemény nem lesz a teteje.
Kihűlve szeleteld.
Jó étvágyat! :)
Natur Cookta bevásárlólista:
Lenmagliszt
Szezámmagliszt
Tökmagliszt
Napraforgóbél liszt
Rózsaszín Himalaya só
Kókuszolaj