Kókuszos finomságok, természetesen.

Kókusz Gasztronauta

Kókusz Gasztronauta

Sokmagvas kenyér

2016. augusztus 26. - Kókusz Gasztronauta

Hozzávalók

 

7 dkg szezámmagliszt
7 dkg tökmagliszt
3 dkg lenmagliszt
3 dkg napraforgóbél liszt
4 dkg szezámmag
1 tk. szolomagpor
1 tk. kendermagpor
1/2 csomag sütopor, 1 tk. Himalaya só
1 gerezd zúzott fokhagyma
Friss zöldfuszerek- elhagyható
2 db tojás, 1,5 dl hideg víz
4 ek. kókuszolaj

 

sokmagvas-kenyer-kokuszgasztronauta_1.jpg

Tipp: A kész kenyeret tárold hűtőszekrényben vagy légmentesen záródó edényben, így 4-5 napig is eláll.

 

Elkészítés

 

A száraz hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat és a hideg vizet. Ízesítjük sóval, zúzott fokhagymával és a felaprított zöldfűszerekkel. A kókuszolajat felolvasztjuk és lassan, kis adagonként folyamatos keverés mellett a masszához csorgatjuk, majd alaposan összekeverjük.
Bélelj ki egy téglalap alakú sütőformát sütőpapírral (vagy használj szilikonos sütőformát), simítsd bele a tésztát és
takard le alufóliával.
Ezután előmelegített, 180 fokos sütőben süsd 25-30 percig, mikor már nem lötyög a tészta, vedd le az alufóliát és süsd még 10 percig, amíg kemény nem lesz a teteje.
Kihűlve szeleteld.

Jó étvágyat! :)

Natur Cookta bevásárlólista:

Lenmagliszt
Szezámmagliszt
Tökmagliszt
Napraforgóbél liszt
Rózsaszín Himalaya só
Kókuszolaj

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszgasztronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr5111654266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása