Következzen egy pikáns és pezsdítő zöld krém! A szilveszteri partira is megcsinálhatjátok mártogatósnak, de az ünnepek közötti, kényelmes reggeleken is kényeztethetitek vele magatokat. A kókuszolaj egészséges zsiradékként a krém alapját adja, és az avokádóval karöltve felkészíti a szíveteket és immunrendszereteket egy izgalmas napra - sőt, egy izgalmas új évre!
Hozzávalók
2 érett avokádó
1 gerezd zúzott fokhagyma
1/4 tk őrölt fekete bors
1/4 tk őrölt cayenne bors
1/2 tk himalaya só
1 tk citromlé
1 cm reszelt gyömbér
1 ek kókuszolaj
2 ek darált napraforgómag
napraforgóbél liszt
Tipp: A napraforgómagot helyettesítheted akár tökmaggal vagy szezámmaggal is, ki hogy szereti. Állítólag, ha az avokádó magját bele helyezed a krémbe, amikor a hűtőbe teszed, akkor kevésbé fog megbarnulni.
Elkészítés
Az avokádókat vágjuk félbe, távolítsuk el a magjukat és a puha húsukat kaparjuk ki egy tálba. Ízesítsük a zúzott fokhagymával, a fuszerekkel, a citromlével és a lereszelt gyömbérrel. Olvasszuk fel a kókuszolajat és csorgassuk rá az avokádóra. Egy botmixer segítségével jól dolgozzuk el a hozzávalókat. Aki a csípos ízvilágot kedveli, adhat még a krémhez felaprított chili paprikát is. Egy kávédarálón daráljuk le a napraforgómagokat, majd adjuk hozzá a krémhez és alaposan dolgozzuk össze. Hutoben pár napig eláll, ne ijedj meg, ha megbarnul a teteje. Pirítósra téve készen van a tökéletes reggeli.
Nature Cookta bevásárlólista:
Rózsaszín Himalaya só
Napraforgóbél liszt
Kókuszolaj