Kezdjük az új évet az alapoknál: süssünk olyan kenyeret, amely napról napra erőt és egészséget ad! Mindennapi kenyerünk nemcsak táplál, de felsorolni is hosszú volna, hányféleképpen óvja és támogatja a testünk működését, az ízületektől a vércukorszintig. Ez bizony jóval magasabb szintje a táplálkozásnak, mint amikor elrágcsálunk egy zsemlét. Együk meg mindennap a kenyerünk javát - és akkor a gondos táplálkozásnak hála még nagyon sokáig ehetjük!
Hozzávalók:
100g Nature Cookta napraforgóbél liszt
100g Nature Cookta lenmagliszt
20g Nature Cookta fekete ribiszke liszt
40g lenmag
1 tk Nature Cookta szőlőmag őrlemény
1 tk fekete himalaya só
1/2 tk őrölt fűszerkömény
1/2 tk tárkony
1/2 tk őrölt fekete bors
1/2 csomag sütőpor
1,5 dl hideg víz
3 tojás felverve
4 ek kókuszolaj
Tipp: miután kivetted a kenyeret vagy a cipókat a sütőből, azon melegében hempergesd meg szezámmag lisztben. Így olyan hatást kelt mintha most érkezett volna a helyi péktől :-)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverd össze, fűszerezd, add hozzá a felvert tojásokat és a hideg vizet. A kókuszzsírt olvaszd fel, majd hűtsd vissza kicsit és apránként csorgasd bele a tésztába. Gyúrd jól össze, ez egy kicsit keményebb tészta lesz, és formázz belőle egy laposabb veknit vagy 5-6 darab cipót. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, szorkáld meg a tetejét és előmelegített 180 fokos sütőben süsd 25-30 percig, a mérettől függően.
Nature Cookta bevásárlólista:
Napraforgóbél liszt
Lenmagliszt
Fekete ribiszke liszt
Szőlőmag őrlemény
Fekete himalaya só
Kókuszolaj