Itt a tavasz! Lélekben már biztosan... Pikáns, zöldfűszeres kenyeret ajánlok Neked, hogy még jobban ráhangolódj. A metélőhagyma és a búzafűpor az előbújó növények friss ízét kölcsönzik a kenyérnek. Az alacsony kalóriatartalmú szezámmagliszt ezt kellemes szezámízzel egészíti ki, és növeli az étel fehérje-, vitamin-, rost- és ásványianyag-tartalmát is. A kendermagpor pedig a szervezeted számára a legkönnyebben hasznosítható növényi fehérje. Ne félj, nevetgélni nem fogsz tőle, ez nem az a kender, de ha ebből a kenyérből készítesz szendvicset egy szeles koratavaszi kirándulásra, akkor garantált a vidámság és a testi energia!
Hozzávalók
20 dkg szezámmagliszt
6 dkg szezámmag
1/2 csomag sütopor
1 tk Himalaya só
1 tk kendermagpor
1 tk orölt köménymag
1 tk orölt pirospaprika
1 tk búzafupor
1 ek aprított rozmaring
2 ek aprított metélohagyma
1,5 dl hideg víz
4 db tojás felverve
4 ek kókuszolaj
Tipp: A tésztát adagolhatjuk szilikon muffin formába is, így praktikus kis adagokat kapunk magunk és a családunk részére egyaránt.
Elkészítés
A száraz hozzávalókat, a fűszereket és a sütőport tegyük egy tálba, majd jól keverjük össze. A 4 felvert tojást adagoljuk a “lisztünkhöz”, dolgozzuk össze és apránként adjuk hozzá a vizet is. A kókuszolajat olvasszuk fel, kicsit várjunk amíg kihűl és lassan, kis adagokban csorgassuk bele a tésztánkba. Alaposan dolgozzuk össze, majd öntsük formába és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 15-20 percen keresztül, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Nature Cookta bevásárlólista:
Szezámmagliszt
Kendermagpor
Rózsaszín Himalaya só
Kókuszolaj