Kókuszos finomságok, természetesen.

Kókusz Gasztronauta

Kókusz Gasztronauta

Tavaszi szezámmagkenyér

2016. február 28. - Kókusz Gasztronauta

Itt a tavasz! Lélekben már biztosan... Pikáns, zöldfűszeres kenyeret ajánlok Neked, hogy még jobban ráhangolódj. A metélőhagyma és a búzafűpor az előbújó növények friss ízét kölcsönzik a kenyérnek. Az alacsony kalóriatartalmú szezámmagliszt ezt kellemes szezámízzel egészíti ki, és növeli az étel fehérje-, vitamin-, rost- és ásványianyag-tartalmát is. A kendermagpor pedig a szervezeted számára a legkönnyebben hasznosítható növényi fehérje. Ne félj, nevetgélni nem fogsz tőle, ez nem az a kender, de ha ebből a kenyérből készítesz szendvicset egy szeles koratavaszi kirándulásra, akkor garantált a vidámság és a testi energia!

 

Hozzávalók


20 dkg szezámmagliszt
6 dkg szezámmag
1/2 csomag sütopor
1 tk Himalaya só
1 tk kendermagpor
1 tk orölt köménymag
1 tk orölt pirospaprika
1 tk búzafupor
1 ek aprított rozmaring
2 ek aprított metélohagyma
1,5 dl hideg víz
4 db tojás felverve
4 ek kókuszolaj

tavaszi-szezamkenyer.jpg

Tipp: A tésztát adagolhatjuk szilikon muffin formába is, így praktikus kis adagokat kapunk magunk és a családunk részére egyaránt.

Elkészítés

 

A száraz hozzávalókat, a fűszereket és a sütőport tegyük egy tálba, majd jól keverjük össze. A 4 felvert tojást adagoljuk a “lisztünkhöz”, dolgozzuk össze és apránként adjuk hozzá a vizet is. A kókuszolajat olvasszuk fel, kicsit várjunk amíg kihűl és lassan, kis adagokban csorgassuk bele a tésztánkba. Alaposan dolgozzuk össze, majd öntsük formába és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 15-20 percen keresztül, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

 

Nature Cookta bevásárlólista:

Szezámmagliszt
Kendermagpor
Rózsaszín Himalaya só
Kókuszolaj

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszgasztronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr158425326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása