Kókuszos finomságok, természetesen.

Kókusz Gasztronauta

Kókusz Gasztronauta

kÓKUSZGOLYÓ

2015. december 23. - Kókusz Gasztronauta

Már csak egyet kell aludni, és itt a Karácsony! Készen álltok az ajándékokkal? Vagy hiányzik még egy kis apróság, valami szívhez szóló, édes meglepetés? Ha a kókuszgolyó alábbi, felnőtt változatát még ma előkészítitek, holnap este csinos kis dobozba csomagolva át is nyújthatjátok édesszájú szeretteiteknek. Vagy magatokkal vihetitek, ha vendégségbe vagytok hivatalosak az ünnepek alatt.


Hozzávalók:


20 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, aranymazsola, vörösáfonya, datolya, füge, meggy...)
1 dl pálinka/rum
Víz
4 ek Nature Cookta mandulaliszt
1 ek Nature Cookta holland kakaópor
4 ek kókuszreszelék
Díszítéshez: étcsokoládé, kókuszreszelék, mandula szeletek, mogyoró...

kokuszgasztronauta-kokuszgolyo_1.jpg

Tipp: Ízesebb lesz, ha pár napig hagyjuk érlelődni az aszalványokat az alkoholban. Személyes, szívhez szóló ajándék lehet egy díszdobozban, mini muffinpapírra helyezve.

Elkészítés:


Az aszalt gyümölcsöket rakd egy zárható tálba és öntözd meg az alkohollal majd engedj rá annyi vizet, amennyi épphogy ellepi. Áztasd így legalább egy éjszakán keresztül.


Másnap öntsük le róla a levet, de azt ne öntsük ki, egy zárható üvegbe töltsük és alkalom adtán fogyasszuk el. Egy botmixer segítségével turmixoljuk össze a gyümölcsöket, míg egy összeálló pépet kapunk. Nem baj, ha pár nagyobb gyümölcsdarab megmarad. A péphez adjuk hozzá a mandulalisztet, a kakaót és a kókuszreszeléket, majd dolgozzuk jól össze. Ha lágy lesz az állaga, adjunk még hozzá kókuszreszeléket. Akkor lesz jó a masszánk, amikor már nem ragadós és egyben marad. Ha készen van, pihentessük a hűtőben 20 percen keresztül.


Ezután vegyük ki, kicsit nedvesítsük meg a kezünket és formáljunk kis golyókat a tésztából.
Helyezzük el őket egy sütőpapírral fedett tálcára és ismét pihentessük 20 percet a hűtőben.
Miután áthűltek a golyók, díszíthetjük őket: meghemperegtethetjük kókuszreszelékben, felolvasztott étcsokoládéba helyezhetjük, megszórhatjuk mandula darabokkal vagy zúzott mogyoróval.
Ha befedjük étcsokoládéval feltétlenül várjuk meg, amíg megdermed.

Natur Cookta bevásárlólista:
Mandulaliszt
Holland kakaópor

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszgasztronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr138194214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása