Szemgyönyörködtető és ínycsiklandó desszertet ajánlok az ünnepi asztalra. Igazi klasszikust, a királylányt a torták között: a krémes csokoládétortát. Ez az elegáns és egészséges változat étcsokoládéval, kókusz- és mogyorókrémmel teljesíti be azt a csupacsoki-álmot, amit a szíve mélyén mindenki dédelget az édességekről.
Hozzávalók:
Piskóta:
2 db tojás
100g étcsokoládé
100g Nature Cookta mandulaliszt
1 ek Nature Cookta holland kakaópor
50g eritrit
50g kókuszzsír
Krém:
2-3 ek nutella/mogyorókrém
2 db tojássárgája
50g eritrit
100g étcsokoládé
15g Nature Cookta holland kakaópor
4 dl Cocomas - kókusztej
2 ek habfixáló
Tipp: csokoládés krém helyett készíthetsz gyümölcsöset is! 100g friss gyümölcsöt turmixolj le és főzd össze az eritrittel. Hűsd ki, majd ezt add hozzá a habfixálóval együtt a felvert cocomashoz :-)
Garantált a siker!
Elkészítés:
A piskótához a csokit a kókuszzsírral olvaszd fel, keverd hozzá a tojásokat és az eritritet, végül a kakaóport és a mandulalisztet. Dolgozd jól össze, majd vékonyan kenj ki vele egy kisebb kerek tortaformát és 160 fokon 12-15 perc alatt süsd készre.
A krémhez a tojássárgáját az eritrittel gőz fölött olvaszd meg, majd keverd ki habverővel. Add hozzá az étcsokoládét és a kakaóport, keverd addíg míg egynemű nem lesz. Vedd le a gőzről és hagyd hűlni. A cocomast verd habbá és miután kihűlt a csokikrém, jó alaposan keverd őket össze a habfixálóval együtt. Tedd a krémet 15 percre hűtőbe.
A kihűlt piskótára egyenletesen kend fel a nutellát, majd terítsd be a csokis krémmel. Díszítheted mogyoró vagy mandula darabokkal, friss gyümölccsel. Tálalás előtt helyezd vissza pár órára a hűtőbe.
Nature Cookta bevásárlólista:
Mandulaliszt
Holland kakaópor
Eritrit
Kókuszzsír