Kókuszos finomságok, természetesen.

Kókusz Gasztronauta

Kókusz Gasztronauta

Hétvégi mákos almás

2016. január 31. - Kókusz Gasztronauta

A farsangi időszakban járunk, jókedvvel ellensúlyozzuk a sötétebb napokat. Hívd át Te is a barátaidat egy jó beszélgetésre vagy házibulira! A jelmez persze kötelező... A jó hangulat érdekében ajánlok egy szívvidító és szívbarát süteményt, amely télen is hozzáférhető alapanyagokból készül. A kókuszliszt, amely az alapját adja, a kókuszolaj minden előnyével rendelkezik. Teli van proteinnel, a koleszterinszint szempontjából jótékony zsírokat tartalmaz, fokozza az anyagcserét, kevés benne az emészthető szénhidrát, ráadásul gluténmentes - az íze pedig remek! Komolyan, várhatunk ennél többet egy sütitől? 

 

Hozzávalók


200g darált mák
50g kókuszliszt
1 kk fahéj
1 kk sütopor
1 tojás
2 alma
1/2 citrom héja és leve
2 cm reszelt gyömbér
3 ek szilvalekvár
2 ek méz

hetvegi-makos-almas.jpg

Tipp: Gazdagíthatod még mandula darabkákkal és kínálhatod még friss házi lekvárral.

Elkészítés

Az almát hámozzuk és reszeljük le, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és jó alaposan gyúrjuk össze. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és egy szilikon formát töltsünk meg a tésztával. 25-30 perc alatt süssük készre és kihűlve tálaljuk.

Nature Cookta bevásárlólista: 
Kókuszliszt
Xukor Zéró
a méz helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszgasztronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr38337362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása