Kókuszos finomságok, természetesen.

Kókusz Gasztronauta

Kókusz Gasztronauta

Avokádókrém

2015. december 30. - Kókusz Gasztronauta

Következzen egy pikáns és pezsdítő zöld krém! A szilveszteri partira is megcsinálhatjátok mártogatósnak, de az ünnepek közötti, kényelmes reggeleken is kényeztethetitek vele magatokat. A kókuszolaj egészséges zsiradékként a krém alapját adja, és az avokádóval karöltve felkészíti a szíveteket és immunrendszereteket egy izgalmas napra - sőt, egy izgalmas új évre!

Hozzávalók

2 érett avokádó
1 gerezd zúzott fokhagyma
1/4 tk őrölt fekete bors
1/4 tk őrölt cayenne bors
1/2 tk himalaya só
1 tk citromlé
1 cm reszelt gyömbér
1 ek kókuszolaj
2 ek darált napraforgómag
napraforgóbél liszt

avokadokrem-kokuszgasztronauta_1.jpg

Tipp: A napraforgómagot helyettesítheted akár tökmaggal vagy szezámmaggal is, ki hogy szereti. Állítólag, ha az avokádó magját bele helyezed a krémbe, amikor a hűtőbe teszed, akkor kevésbé fog megbarnulni.

Elkészítés
Az avokádókat vágjuk félbe, távolítsuk el a magjukat és a puha húsukat kaparjuk ki egy tálba. Ízesítsük a zúzott fokhagymával, a fuszerekkel, a citromlével és a lereszelt gyömbérrel. Olvasszuk fel a kókuszolajat és csorgassuk rá az avokádóra. Egy botmixer segítségével jól dolgozzuk el a hozzávalókat. Aki a csípos ízvilágot kedveli, adhat még a krémhez felaprított chili paprikát is. Egy kávédarálón daráljuk le a napraforgómagokat, majd adjuk hozzá a krémhez és alaposan dolgozzuk össze. Hutoben pár napig eláll, ne ijedj meg, ha megbarnul a teteje. Pirítósra téve készen van a tökéletes reggeli.

Nature Cookta bevásárlólista:


Rózsaszín Himalaya só
Napraforgóbél liszt
Kókuszolaj

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszgasztronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr448212596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása