Kókuszos finomságok, természetesen.

Kókusz Gasztronauta

Kókusz Gasztronauta

Kókuszgríz reggelire

2016. január 12. - Kókusz Gasztronauta

Jaj, de nehéz kibújni az ágyból télen! Megszólal az óra, kidugom a lábam a dunyha alól, és már vissza is rántom a jó melegbe. Ilyenkor valamilyen édes, tápláló és melengető reggelivel szoktam kicsalogatni magam. Persze még jobban örülök, ha ágyba hozzák... Az alábbi kókuszgríz bármilyen feltéttel variálható, a befőzött, mirelit vagy aszalt gyümölcsök a nyár emlékével és vitaminokkal, antioxidánsokkal dobják fel a hideg reggeleket.

Hozzávalók


2 dl Aroy-D kókusztej
2 dl víz
1/2 tk vaníliarúd magja
100g buzadara
3 ek eritrit
Feltét:
Gyümölcsök, aszalványok, magvak,
kókuszreszelék, lekvár

kokuszgriz_reggelire.jpg

Tipp: Az elkészült grízzel megtölthetsz szilikon formákat, majd pár órára helyezd hűtőbe, amíg meg nem dermed. Szedd ki a formából és díszítsd lekvárral, csoki öntettel, szárított virággal.


Elkészítés


Egy lábosba keverjük el a kókusztejet a vízzel, adjuk hozzá az eritritet és a vaníliamagot, majd lassan kezdjük el főzni. Mielőtt elkezdene forrni, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a búzadarát és főzzük össze, amíg a dara be nem dagad.
Ha hígabban szereted, önts hozzá egy kis kókusztejet, ha sűrűbben, akkor adj még hozzá egy kis darát.
Tálald azon melegében az ízlésed szerinti feltéttel!

 

Nature Cookta bevásárlólista:
Ayar-D kókusztej
Eritrit

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszgasztronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr498245566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása