Hozzávalók
2 dl Aroy-D kókusztej
2 dl víz
1 csomag vaníliás pudingpor
3-4 ek xukor
1 ek útifu maghéj
1/4 tk vaníliarúd magja
6-8 szem eper
Egy marék aszalt vörösáfonya
Tipp: Készíthetjük csokoládés pudingporból is, és akkor a félig kihűlt pudingba csokoládé darabokat is adhatunk.
Elkészítés
A kókusztejet keverjük el a vízzel, a xukorral, az útifű maghéjjal és a vaníliás pudingporral. Tegyük fel főni és mielőtt elkezdene sűrűsödni a pudingunk, adjuk hozzá a kikapart vanília magot.
Amíg hűl, addig tisztítsuk meg az epret és vágjuk fel hosszába, majd egy szilikon forma alját rakjuk ki vele.
Ezután a vörösáfonyánkat keverjük bele a pudingba és kanalazzuk rá a gyümölcsre. Pár órára helyezzük hűtőszekrénybe.
Tálalaskor óvatosan vegyük ki a formából és díszíthetjük forró eperdzsemmel és kókuszreszelékkel.
Nature Cookta bevásárlólista:
Aroy-D kókusztej
Útifu maghéj
Xikor Zéró